4 Νοε 2017

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΠΟ ΚΑΚΑΟ με Μέλι

Υλικά
250 gr βούτυρο Κατσικίσιο ή προβάτου
250 gr Κακάο Χωρίς Ζάχαρη
(Κοσκινισμένο)
8 κ.σ. Μέλι

Εκτέλεση

Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί το βούτυρο, προσθέτουμε το μέλι και σιγά σιγά  το κακάο ανακατεύοντας με την Μαρίζ (πλαστική σπάτουλα) ώστε να διαλυθεί και να μην κάνει σβόλους.

Απλώνουμε τη σοκολάτα μας σε ένα ταψάκι, στο οποίο έχουμε βάλει πάνω αντικολλητικό χαρτί.  Με μια σπάτουλα ισιώνουμε την σοκολάτα και την αφήνουμε για ένα μισάωρο περίπου να κρυώσει.


Στη συνέχεια θα τη βάλουμε για ένα 20λεπτο (Όχι περισσότερο γιατί δεν πρέπει να παγώσει πολύ γιατί δεν θα κόβεται καλά)  περίπου στο ψυγείο.

Αφαιρούμε τη σοκολάτα από το ψυγείο με ένα μεγάλο μαχαίρι την κόβουμε στα κομμάτια που θέλουμε και την ξαναβάζουμε μέσα στο ψυγείο για να παγώσει καλά.

Η σοκολάτα μας είναι έτοιμη!

Αν θέλουμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, δημητριακά ή ότι άλλο επιθυμούμε!
Επίσης η ποσότητα του Μελιού είναι σχετική μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε σύμφωνα με το δικό μας γούστο!

Καλή επιτυχία!
Σίσυ Μ.Υλικά

Περισσότερα »