11 Απρ 2017

Η κατασκήνωση Αγίας Μαρίνας θα λειτουργήσει και το 2017


Με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Γεωργίου Χουλιαράκη και της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανούς Φωτίου, ανατίθεται στο Δήμο Καλαμάτας η λειτουργία της κατασκήνωσης Αγίας Μαρίνας για το έτος 2017.

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα επιχορηγήσει το Δήμο Καλαμάτας για τη λειτουργία της κατασκήνωσης.
Η κατασκήνωση θα υποδεχθεί και φέτος παιδιά από όλη τη Μεσσηνία. Κατασκηνωτικές περίοδοι θα υπάρξουν και για τα Άτομα με Αναπηρία και για άτομα της τρίτης ηλικίας.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών του χειμώνα, εργασίες συντήρησης των υποδομών της κατασκήνωσης. Όλα τα υλικά για τη διαμονή των κατασκηνωτών όπως στρώματα, κουβέρτες κ.λπ. θα είναι καινούργια.
Πηγή: http://kalamata.gr


Περισσότερα »

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΨΩΜΙ από τα χεράκια σας, γρήγορα και απλά!

Είναι πολύ εύκολο, καθόλου κουραστικό, 
το ζύμωμα είναι μόνο 5 λεπτά! 






Υλικά
1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια ξηρής μαγιάς
2 κ.γλ. αλάτι
550 γρ χλιαρό νερό
1/4 κ.γ. Ζάχαρη 


2 κουταλιές της σούπας λάδι προαιρετικά
1 κουταλιά της σούπας ξύδι προαιρετικά


Εκτέλεση


Ζεσταίνουμε το νερό ώστε να είναι χλιαρό και όχι καυτό. 
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το μισό χλιαρό νερό. Προσθέτουμε την μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Αφήνουμε στην άκρη τη Μαγιά για 5-6 λεπτά, ώστε να αρχίσει η ζύμωση της.

Ρίχνουμε το αλάτι μέσα στο αλεύρι και ανακατευουμε ώστε να ενωθούν.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλευρι, το λάδι και το ξύδι σιγά-σιγά ανακατεύοντας  μέχρι να γίνει μια λεια ζύμη 


Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με μια πετσέτα να ξεκουραστεί για 5-6 λεπτά και ξαναζυμώνουμε πάλι. 




Τότε  χωρίζουμε τη ζύμη, σε δύο μέρη και πλάθουμε δύο φρατζόλες, τις οποίες τοποθετούμε σε ένα αλευρωμένο * ταψί, τοποθετώντας ανάμεσα τους ένα ποτήρι (για να μην κολλήσει η πετσέτα).

*(αν θέλουμε λαδώνουμε το ταψί και δεν βάζουμε αλεύρι, για πιό τραγανό ψωμί βάζουμε Καλαμποκαλευρο αντί αλεύρι) .


Τις αφήνουμε σκεπασμένες σε ένα ζεστό χώρο μέχρι να φουσκώσουν και να τριπλασιαστούν σε όγκο. 

Τότε τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 C για 50 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο.


Καλή επιτυχία!
Σίσυ Μ. 

ΥΓ : Εγώ όταν πλάθω τις φτατζόλες,τοποθετώ το ταψί πάνω στο κρύσταλλο της κουζίνας και ταυτόχρονα ανάβω το φούρνο στους 180 C ώστε μέχρι να προθερμανθεί να έχει φουσκώσει το ψωμί, θέλει  30 λεπτά το Kαλοκαίρι και 50-60 λεπτά το Xειμώνα.
Το αλάτι δεν πρέπει να έρθει σε επαφή απ` ευθείας  με την μαγιά, γιατί θα καταστρέψει τη ζύμωση, για τον ίδιο λόγο δεν πρέπει να διαλύσουμε τη Μαγιά σε καυτό νερό.







Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 11 Απριλίου



ΑΝΤΙΠΑΣ, ΤΡΥΦΑΙΝΗ, ΜΑΤΡΩΝΑ, ΦΑΡΜΟΥΘΙΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΒΑΡΣΑΝΟΥΦΙΟΣ, ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΤΙΝΙΑΝΟΣ, ΒΑΚΧΟΣ, ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΙΑΚΩΒΟΣ
Νηστεία

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

1.         Άγιος Αντίπας Επίσκοπος Περγάμου
2.         Οσίες Τρυφαίνη και Ματρώνα
3.         Όσιος Φαρμούθιος ο Αναχωρητής
4.         Όσιος Γεώργιος, κτήτορας της Ιεράς Μονής Χρυσοστόμου της Κύπρου
5.         Όσιος Βαρσανούφιος επίσκοπος Τβερ και Καζάν
6.         Όσιος Καλλίνικος ο εκ Ρουμανίας
7.         Άγιος Μαρτινιανός ο εν Ρώμη
8.         Άγιος Βάκχος ο Οσιομάρτυρας
9.         Όσιοι Ευθύμιος και Χαρίτων
10.       Όσιος Ιάκωβος του Βρυλέεφ
11.       Όσιος Ιάκωβος του Ζελέζνιυ - Μπορόκ

(1) Ο άγιος Αντύπας, μεγάλωσε επί εποχής Δομιτιανού και χειροτονήθηκε επίσκοπος Περγάμου από τους Απόστολους. Για τον προσηλυτισμό των ειδωλολατρών στο χριστιανισμό καταγγέλθηκε στον διοικητή της περιοχής, ο οποίος τον συνέλαβε με σκοπό να τον πείσει να αλλάξει την πίστη του. Όμως ο Αντύπας με τη θεία φώτιση είχε τόσο ισχυρά επιχειρήματα ώστε τους κατατρόπωσε. Τότε διατάχθηκε ο θάνατος του μέσα σε πυρωμένο χάλκινο βόδι
Περισσότερα »

ΣΥΝΤΑΓΗ : Τσουρέκια Πασχαλινά πολύ αφράτα !

Η καλή μου φίλη Γωγούλα φτιάχνει καταπληκτικά Πασχαλινά Τσουρέκια. Τη  ευχαριστώ πολύ που μοιράστηκε τα μυστικά της συνταγής της μαζί μου!


Υλικά

1,2  κιλά Αλεύρι περίπου
7  Αυγά
160 γρ ΜΙνερβίνη
½ φακελάκι Μαχλέπι
½ φακελάκι Μαστίχα
250 γρ Γάλα
65 γρ Μαγιά
340 γρ Ζάχαρη


Εκτέλεση


Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα ώστε να γίνει  χλιαρό και προσθέτουμε τη Μαγιά ώστε να διαλυθεί  και λίγο αλεύρι τόσο  ώστε να γίνει ένας χυλός.  Αφήνουμε το μείγμα στη  άκρη για 20-30 λεπτά ώστε να ενεργήσει η μαγιά και να φουσκώσει .
Σε ένα  άλλο σκεύος χτυπάμε τα  6 αυγά μαζί με τη ζάχαρη το Μαχλέπι και τη Μαστίχα μέχρι ενοποιηθούν τα αυγά με τη ζάχαρη.
Στη συνέχει προσθέτουμε στο χυλό το μείγμα  της ζάχαρης και αυγών  σιγά-σιγά  και λίγο-λίγο το υπόλοιπο αλεύρι.  Ζυμώνουμε την μαλακιά αυτή ζύμη βρέχοντας συνεχώς τα χέρια μας μέσα στο βούτυρο (το οποίο έχουμε λιώσει ) ώστε να μας διευκολύνει στο ζύμωμα. Καλό είναι να  το τραβάμε με τα χέρια μας ώστε να βοηθήσουμε τη ζύμη μας ώστε να γίνει πολύ αφράτη.
Αν θέλουμε μπορούμε να το βάλουμε  και 2-3 λεπτά στο μίξερ.
Σκεπάζουμε με μια μεβράνη και πάνω τοποθετούμε μια ελαφριά κουβερτούλα και αφήνουμε  τη ζύμη μας να ξεκουραστεί .
Καλό είναι να κάνουμε αυτή τη διαδικασία  το βράδυ ώστε να το αφήσουμε όλη  τη  νύχτα.
Το επόμενο πρωί πλάθουμε τα  τσουρέκια μας με τη βοήθεια  του λιωμένου βουτύρου στο σχήμα  που θέλουμε και τα αφήνουμε 3-4 ώρες μέχρι να φουσκώσουν πάλι.
Στη συνέχεια, χτυπάμε ένα αυγό με λίγο νερό και ένα κουταλάκι ζαχαρη, αλείφουμε τα τσουρέκια μας και  τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 C φούρνο  (αντιστάσεις) , για 20 λεπτά περίπου.

 Καλή Επιτυχία !
Σίσυ Μ.
Περισσότερα »

« Καλημέρα σας ! Να έχετε μια όμορφη μέρα ! »


Περισσότερα »