21 Σεπ 2017

ΣΥΝΤΑΓΗ: “ΠΡΑΛΙΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ” από ΡΕΒΥΘΙΑ


Υλικά για ένα βάζο περιπου 700γρ.

200 γρ Ρεβυθια Αποφλοιωμένα
1      κούπα τσαγιού Μέλι
1/2  κούπα τσαγιού Κακάο  ή 3 γεμάτες κουταλιές της              σούπας
3   κ.σ. Ελαιολαδο
1  κ.σ. Ταχίνι

Εκτέλεση

Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια να μουλιάσουν μέσα σε νερό. Την επόμενη μέρα το πρωί πλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό για να βράσουν πολύ καλά.

Αφού βράσουν σουρώνουμε αλλά κρατάμε το ζουμί.

Βάζουμε μέσα σε ένα Μπολ τα ρεβίθια, το μέλι, το κακάο, το ταχίνι και το ελαιόλαδο. 

Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα μέσα στο μπλέντερ. Μπορούμε αν
θέλουμε να τα βάλουμε απευθείας στο μπλέντερ.
Αφού λιώσουν καλά και γίνουν  μια παχύρρευστη κρέμα, την τοποθετούμε στο βάζο μας και την φυλάμαι  στο ψυγείο μας,  για 10 ημέρες.

Το  άλλειμα  σοκολάτας είναι έτοιμο για τις φρυγανιες και τα ψωμακια μας!
Καλή Επιτυχία!
Σίσυ Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου