17 Αυγ 2017

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΑΣΟΛΙΑ

Υλικά
200 γρ. Ξερά Φασόλια άσπρα ή Μπαρμπούνια 
150 γρ. Πένες
1 Πιπεριά Κόκκινη
1 Πιπεριά Κίτρινη
1 Πιπεριά Πράσινη
2 Καρότα μέτρια
1 Κρεμμύδι μεγάλο
1 Πορτοκάλι
1 Λεμόνι
1 φλ.κ. Ελαιόλαδο
1 κ.σ. Μουστάρδα
1 κ.σ. Γιαούρτι
1 κ.γ. Κια σπόρους
1 κ.γ. Κουρκουμά
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση
Βράζουμε τα φασόλια για 40 λεπτά περίπου, μόνο με νερό και αλάτι και όταν βράσουν ώστε να κρατανε λίγο τα σουρώνουμε και τα Βάζουμε μέσα  σε ενα μεγαλο μπολ.
Κατά τον ίδιο τρόπο βράζουμε και τις πένες μόνο που εδώ θα προσθέσουμε μαζί με το αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά. Σουρώνουμε και τις πένες και τις ρίχνουμε μέσα στο Μπολ με τα φασόλια.
Πλένουμε και καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε στον χοντρό του τρίφτη. Πλένουμε τις Πιπεριές  και τις κόβουμε σε πολύ ψηλές λωρίδες. Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά μας και τους σπόρους του κια,  μέσα στο Μπολ με τις πένες και τα φασόλια.

Σε ενα άλλο μπολ, στύβουμε το λεμόνι και το πορτοκάλι, προσθέτουμε το γιαούρτι τη μουστάρδα το ελαιόλαδο, λιγο αλατι, λιγο πιπερι και με το σύρμα τα χτυπάμε καλά για να κάνουμε μια ωραία σως. Προσθέτουμε τη σως μέσα στο Μπολ με τα φασόλια και τα λαχανικά μας και ανακατεύουμε πολύ καλά, αλλά απαλά ώστε να μην λειωσουν! Δοκιμάσουμε για να δούμε εάν το αλάτι, το λεμόνι και το πορτοκάλι είναι όπως μας αρέσει,  αν όχι προσθέτουμε ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Σκεπάζουμε το Μπολ με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για κανα δυο ώρες για να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Η σαλάτα μας είναι έτοιμη!
Καλή Επιτυχία !
Σίσυ  Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου