19 Μαρ 2017

ΣΥΝΤΑΓΗ:ΤΥΡΟΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙΑ

Υλικά 

1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
2  αυγά
1 φλιτζανάκι του καφέ , γάλα εβαπορέ
1 φλιτζανάκι του καφέ, ελαιόλαδο
½ κ.γ. ζάχαρη
1  κ.γ. αλάτι
Χλιαρό νερό περίπου μισό λίτρο
500 γρ. Τυρί  Φέτα

Εκτέλεση
Μέσα σε ένα σκεύος βάζουμε την ζάχαρη,  λίγο χλιαρό νερό και προσθέτουμε την ξηρή Μαγιά.  Ανακατεύουμε με το σύρμα και αφήνουμε 5-6 λεπτά τη Μαγιά να δράση. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλάτι.
Στη συνέχεια Προσθέτουμε σιγά σιγά όλα τα υλικά, με προσοχή μόνο στο νερό μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακιά ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ένα τέταρτο περίπου. Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 20 μπαλάκια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 20 λεπτά.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ένα  και πλάθουμε ένα  μικρό φύλλο 15 περίπου εκατοστών.  Με ένα μαχαίρι χαράζουμε ένα  σταυρό χωρίς όμως να χαράξουμε το κέντρο.  Βάζουμε κομματάκια φέτας σε κάθε τέταρτο και σηκώνουμε το ζυμάρι γύρω τους, σχηματίζοντας μια φωλίτσα. Κάνουμε το ίδιο και στα υπόλοιπα τρία πέταλα και έτσι σχηματίζουμε ένα λουλούδι . Βάζουμε στη μέση μια ελιά, η λίγη λιαστή ντομάτα.
Ψήνουμε στους 175 C σε αέρα για 20-25 λεπτά περίπου.



Καλή Επιτυχία!
Σίσυ Μ .






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου