14 Απρ 2016

ΣΥΝΤΑΓΕΣ : ΜΗΛΟ Γλυκό του Κουταλιού *


Υλικά

2   Κιλά  Μήλα  κατά προτίμηση μικρά
2   Κιλά Ζάχαρη
3   Ξύλα Κανέλας
Χυμό από δύο λεμόνια


Εκτέλεση


Πλένουμε και καθαρίζουμε τα Μήλα. Αν έχουμε επιλέξει μικρά  μήλα τα κόβουμε σε φέτες δηλαδή 8 τεμάχια κάθε μήλο  και τα αφήνουμε σε μια λεκάνη. Παίρνουμε όλες τις φλούδες  και τα κουκούτσια  (τα σκουπίδια…) που βγάλαμε από τα Μήλα  τα βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα.  Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και  τα βράζουμε για 30 λεπτά. Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε το χυμό, ο οποίος περιέχει πηκτίνη, την οποία  θέλουμε,  μέσα στο γλυκό μας.

Σε μια κατσαρόλα έχουμε τα κομμένα μήλα, τη ζάχαρη, το χυμό των δύο λεμονιών, την κανέλλα και το χυμό της πηκτίνης και τα βράζουμε για μια ώρα περίπου. Αυτό εξαρτάται από τα μήλα. Πιο σκληρά και ξινά,  θα θέλουν περισσότερο χρόνο.
Δοκιμάζουμε το γλυκό μας αν έχει δέσει, ρίχνοντας λίγο από το σιρόπι του σε ένα πιάτο. Αν στέκεται έχει γίνει. Επίσης μπορούμε να ρίξουμε λίγο σιρόπι σε ένα ποτήρι νερό. Αν διαλυθεί θέλει ακόμα βράσιμο. Αν σταθεί είναι έτοιμο!

Όπως είναι ζεστό γεμίζουμε τα βάζα μας.
Αν θέλουμε να κρατήσει πολύ καιρό βράζουμε  τα  βάζα μας ή τα πλένουμε στο πλυντήριο πιάτων και όπως είναι πολύ ζεστά και τα δύο (βάζα και γλυκό) τα γεμίζουμε,  κλείνουμε τα καπάκια  τα γυρίζουμε ανάποδα ( να κάθονται στο καπάκι) και τα αφήνουμε  24 ώρες να κονσερβοποιηθούν.
Αφού κρυώσουν τα φυλάμε σε δροσερό μέρος.

Καλή Επιτυχία!

Σίσυ Μ.ΥΓ :  Βγαίνουν 4-4 βάζα των 800 gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου