31 Ιαν 2014

Συνταγή για λαζάνια με κιμά και τυριά!

Συνταγή για λαζάνια με κιμά και τυριά!

ΥΛΙΚΑ:
• 500γρ λαζάνια (αυτά που δεν χρειάζονται βράσιμο)
• 500γρ κιμά μοσχαρίσιο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
• 1 κουτί ντοματάκια κον κασέ
• 1 κ.σ ζάχαρη
• 1 πακέτο τυρί κρέμα
• 2 φλυτζάνια τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
• 2 κ.γ βασιλικό ξερό
• αλάτι-πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Σοτάρετε με λίγο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο
• Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 7-8 λεπτά
• Προσθέτετε τα ντοματάκια, τον μισό βασιλικό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι
• Βράζετε την σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά
• Ανακατεύετε το τυρί κρέμα με τον υπόλοιπο βασιλικό και λίγο αλάτι
• Σε ένα πυρέξ περίπου 30χ40εκ. ρίχνετε μια στρώση κιμά
• Στρώνετε μια σειρά λαζάνια, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ρίχνετε λίγη σάλτσα κιμά
• Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο
• Απλώνετε το τυρί κρέμα στην επιφάνεια
• Σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά
• Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη


Καλή σας όρεξη!

Περισσότερα mothersblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου