29 Οκτ 2013

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ





Υλικά

3,5  φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1,5   φλιτζάνι τσαγιού  ζάχαρη
125 γρ βούτυρο
3-4 κουταλιές ηλιέλαιο
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
2  κουταλάκια του γλυκού τριμμένη κανέλα
2 βανίλιες
2 αβγά
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λίγο πιπέρι
Προαιρετικά λίγο γαρίφαλο τριμμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει τουλάχιστον μία ώρα.  Βάζουμε το βούτυρο, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη  στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να λειώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε  τα αυγά, το αλάτι, την κανέλα, το πιπέρι, το γαρύφαλλο, τις βανίλιες και χτυπάμε πάλι για 3-4 λεπτά ώστε να ενωθούν καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο και χτυπάμε για 3-4 λεπτά ακόμα.
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας, σε όση σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε φούρνο 180 Co για 20 λεπτά.

Καλή Επιτυχία !

Σίσυ
6-9-2013



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου