5 Σεπ 2013

Φακές, ινδική σαλάτα

Υλικά

1 φλιτζάνι φακές μεγάλες
½ φλιτζάνι ρύζι
1 μικρό κρεμμύδι
1 κ.σούπας  μηλόξυδο
6 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο
1 φύλλο δάφνης
½ κουτ. γλυκού κορίανδρο
1/3 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο ή κύμινο
1 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με λίγο νερό βράζετε το ρύζι.
Σε άλλη κατσαρόλα όπου έχετε προσθέσει το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το φύλλο της δάφνης, βράζετε τις φακές.
Σε μικρό μπολ κτυπάτε μαζί το ξύδι με το λάδι, όσο αλατοπίπερο νομίζετε, τον κορίανδρο, και το μοσχοκάρυδο  ή το κύμινο.
Χτυπάτε καλά το μείγμα και το βάζετε στην άκρη. ’Όταν οι φακές και το ρύζι βράσουν, τα στραγγίζετε καλά.
Τα σερβίρετε δίπλα – δίπλα ή ανακατεμένα σε πιατέλα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα που έχετε φτιάξει με το λαδόξυδο.
Τα βάζετε στο ψυγείο για αρκετή  ώρα και τα σερβίρετε γαρνιρισμένα με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
 
Πηγή :fe-mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου