9 Αυγ 2013

Γεύσεις που ... ταξιδεύουν: Gemischter Rohkost Salat

Ποιος είπε ότι η γερμανική κουζίνα είναι αποκλειστικά ταυτόσημη με σνίτσελ, λουκάνικα Φρανκφούρτης και πάσης φύσεως αλλαντικά; Έχοντας αποκτήσει διατροφική συνείδηση λόγω των υψηλών επιπέδων χοληστερίνης, ενώ ήδη πολλοί δηλώνουν χορτοφάγοι, οι Γερμανοί στρέφονται όλο και περισσότερο προς τα λαχανικά και, γενικότερα, έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.
Εμείς προτείνουμε μια κρύα σαλάτα από Γερμανία με άφιξη το πιάτο μας ...για να μας δροσίσει μια καυτή μέρα αυθεντικού ελληνικού καύσωνα. Καλή σας όρεξη!
Gemischter Rohkost Salat...Ανάμεικτη Σαλάτα  (Γερμανική κουζίνα)

Υλικά:



2 παντζάρια
4 καρότα τριμμένα
1 ρίζα σέλινο ή ραπανάκια
1 αγγούρι ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο

μαρούλι,σως βινεγκρέτ, ντομάτα σε φέτες και άνιθο για το γαρνίρισμα
αλάτι, πιπέρι ( κάρυ, μέλι ή λεμόνι, εναλλακτικά) ...και λάδι.
ηλιόσπορος καβουρδισμένος
creme fraiche ή γιαούρτι
...και κοτόπουλο για όσους δεν είναι χορτοφάγοι
 
 

Εκτέλεση:
1. Κόβουμε τα παντζάρια, τα καρότα, το σέλινο ή τα ραπανάκια και το αγγούρι σε φέτες και τα βράζουμε - ξεχωριστά! - σε υψηλή θερμοκρασία. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και βάζουμε τα λαχανικά στο ψυγείο σε διαφορετικά μπολ, αφότου τα ραντίσουμε με βινεγκρέτ. Καλύπτουμε και τα παγώνουμε στο ψυγείο.
2. Όταν πια κρυώσουν τα λαχανικά (και αν επιθυμούμε την version του κρεατοφάγου,  έχει βράσει το κοτόπουλο), τοποθετούμε τα υλικά ξεχωριστά – για λόγους αισθητικής - σε μια πιατέλα πάνω στη βάση  ψιλοκομμένου μαρουλιού. Γαρνίρουμε με κομμάτια ντομάτας, καβουρδισμένο ηλιόσπορο, άνιθο και προσθέτουμε λαδάκι και αλατοπίπερο .. δυο-τρεις γενναιόδωρες κουταλιές creme fraiche ή γιαούρτι ...και σερβίρουμε!
3. ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην ξεχάσετε και μια παγωμένη γερμανική μπυρίτσα.... έτσι, για να είστε στο κλίμα...


Πηγή :fe-mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου