3 Αυγ 2013

Κοτόπουλο με δυόσμο και πορτοκάλι

Το ταπεινό φιλέτο κοτόπουλου  (στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο και δέρμα) είναι η λύση για να μπορέσετε να σερβίρετε σε 15 μόλις λεπτά.

Θυμηθείτε δύο tips που θα μας βοηθήσουν να έχουμε 1ον γρήγορο μαγείρεμα και 2ον νόστιμο αποτέλεσμα.
 

1. Κόψτε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκίτσες. Αυτό θα μειώσει τον χρόνο παρασκευής κατά πολύ. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και σε άλλες συνταγές με μοσχάρι, χοιρινό ή οποιοδήποτε άλλο κρέας.  

2. Χρησιμοποιήστε πολλά μυρωδικά. Στην συγκεκριμένη συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε δυόσμο, πορτοκάλι και βούτυρο. Σε όλες σας όμως τις συνταγές μην τσιγκουνεύεστε τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και τους χυμούς από φρούτα για να δώσετε πλούσια γεύση στα πιάτα σας.

Κοτόπουλο με δυόσμο και πορτοκάλι σε 15 λεπτά


Υλικά -    2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο και πέτσα -   2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο -   Χυμός από ένα πορτοκάλι -    Δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη -    5-6 ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου -    Ξύσμα ενός πορτοκαλιού (προεραιτικά) -    Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
1 . Βάζετε ένα τηγάνι να ζεσταίνεται
2. Βάλτε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μια λαδόκολλα και πιέστε τα με το χέρι ώστε να γίνουν όσο πιο λεπτά γίνεται. (το ίδιο κάνετε και αν έχετε κόψει το φιλέτο σε μπουκίτσες)
3. Βάζετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι που έχει κάψει και τοποθετείτε το κοτόπουλο. Με μια ξύλινη κουτάλα το κουνάτε συνεχώς μέσα στο τηγάνι για να μην κολλήσει και να μην μαυρίσει.
4. Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού, χαμηλώνετε την ένταση του ματιού και αφήνεται να μαγειρευτεί 6-7 λεπτά αν τα φιλέτα είναι ολόκληρα και 3-4 λεπτά αν το κοτόπουλο είναι σε κύβους. Γυρίζετε τα κομμάτια και τα αφήνετε να μαγειρευτούν και από την άλλη πλευρά τον ίδιο χρόνο.
5. Προσθέστε, το ξύσμα πορτοκαλιού, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και βγάζετε το κοτόπουλο από το τηγάνι.
6. στον ζωμό που έχει μείνει στο τηγάνι προσθέτε 1-2 κουταλιές βούτυρο και αφήνετε να λιώσει και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.


Σερβίρετε με φρέσκια πράσινη σαλάτα. Καλή όρεξη!


Πηγή :fe-mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου