29 Αυγ 2013

Μακαρόνια με ελιές και κάππαρη

Υλικά(Για 4 άτομα) 

600 γραμ. κοφτό μακαρονάκι (κοχύλι) 

400 γραμμ. αποφλειωμένα ντομα- τάκια 

μισό ποτήρι λάδι2 σκελίδες 

σκόρδο 

μια κουταλιά ταραμοσαλάτα

μια καυτερή κόκκινη πιπεριά
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
8 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
120 γραμ. μαύρες ελιές
30 γραμ. κάππαρη
μια κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
 



Εκτέλεση

Βάλτε στη φωτιά μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για τα μακαρόνια, αφήστε το να βράσει και ρίξτε τα μακαρόνια.

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι, βάζετε το σκόρδο ελαφρά χτυπημένο, το σωτάρετε ελαφρά και το αφαιρείτε.

Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά, βάλτε μέσα τον ταραμά και με ξύλινη κουτάλα λιώστε το, ανακατεύοντας γρήγορα. Βάλτε το τηγάνι στη  φωτιά , προσθέστε τη μισή τριμμένη φρυγανιά ανακατέψτε και προσθέστε γρήγορα τα ντοματάκια, την πιπερίτσα ψιλοκομμένη, τη ζάχαρη και βράστε τη σάλτσα για 5 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει. Προσθέστε τις ελιές κομμένες σε λουρίδες, την κάππαρη, ανακατέψτε και σβήστε αμέσως τη φωτιά. Σ΄ ένα τηγάνι , ροδίστε την υπόλοιπη φρυγανιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Στραγγίστε τα μακαρόνια και βάλτε τα σε μια πιατέλα. Περιχύστε με τη σάλτσα, ανακατέψτε και προσθέστε μαϊντανό. Πασπαλίστε με τη σοταρισμένη φρυγανιά, ανακατέψτε και σερβίρετε αμέσως.  

Συμβουλή: Μην αφήσετε τον ταραμά να σοταριστεί και να καεί, γιατί μυρίζει δυσάρεστα. Προτού προσθέσετε αλάτι στη σάλτσα δοκιμάστε τη γιατί τα υλικά της περιέχουν αρκετό αλάτι.
Πηγή :fe-mail.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου