16 Απρ 2013

Γιατί φοβάται η ΕΛ.ΑΣ τρομοκρατικό χτύπημα και στην Ελλάδα (;)


Στην ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται ένα νέο πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα από τις καινούργιες ένοπλες οργανώσεις, μετά το κλείσιμο του Indymedia και την ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στην κατοικία του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου στην Ακρόπολη από τη νεοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ανατροπή». 

Σύμφωνα με tovima, το οποίο επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΛ.ΑΣ., η αστυνομία εκτιμά πως συνεχώς γίνονται στρατολογήσεις νέων μελών στις ένοπλες ομάδες. 

Ποιες 4 ομάδες φοβάται η ΕΛ.ΑΣ. για νέο «χτύπημα»: 

Τους άγνωστους δράστες της επίθεσης στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στις 14 Ιανουαρίου 2013, οι οποίοι ούτε έχουν αναλάβει την ευθύνη, ούτε έχουν εμφανισθεί με νέο κτύπημα.


Οι ασύλληπτοι «Πυρήνες της Φωτιάς» που έμειναν αλώβητοι μετά τις συλλήψεις και τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από τις ληστείες στα Γρεβενά και στην Φλώρινα. 

Η τρομοκρατική οργάνωση FAI που θεωρείται μετεξέλιξη εμπρηστικών οργανώσεων που έχουν προχωρήσει σε δύο τοποθετήσεις βομβών με φιτίλια και έχουν κτυπήσει τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο και την εταιρεία κούριερ στο Παγκράτι όπου είχαν συλληφθεί το 2010 δύο μέλη των «Πυρήνων». Η τρομοκρατική οργάνωση αυτή ανέλαβε την ευθύνη και για την ανατίναξη ΑΤΜ στον Γαλατά του Πόρου. 

Η νέα τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Ανατροπή» που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Ακρόπολη και της οποίας την προκήρυξη δεν δημοσιοποιεί η ΕΛ.ΑΣ.  Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η τρομοκρατική οργάνωση αυτή είναι η  ίδια με την «6η Δεκέμβρη». 
Έχει χτυπήσει με βόμβα τη Γενική Γραμματεία Τύπου στις 15 Ιανουαρίου 2010, ενώ στις 21 Δεκεμβρίου 2008 είχε ταχυδρομήσει σφαίρες σε έναν δικηγόρο και έναν δημοσιογράφο. Ακόμη τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό που δεν εξερράγη στην Εφορία του Νέου Κόσμου, στις 23 Μαρτίου 2011. 


Πηγή & περισσότερα fimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου