22 Φεβ 2013

Αρωματικό ψωμί με γεύση μπανάνας


Αρωματικό ψωμί με γεύση μπανάνας

Υλικά
1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 ασπράδια αυγών
2 μεγάλες μπανάνες λιωμένες σε πουρέ
1/4 του φλιτζανιού γάλα χωρίς λιπαρά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 του φλιτζανιού θρυμματισμένα καρύδια (καβουρδισμένα)


Εκτέλεση

 
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μία μέτρια φόρμα για κέικ.

 
2. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και την κανέλα.


3. Σε ένα άλλο βαθύ μπολ χτυπήστε τη ζάχαρη, το λάδι, τα ασπράδια αυγών, τις μπανάνες, το γάλα και την βανίλια μέχρι να γίνουν ενιαίος χυλός. Προσθέστε το μείγμα του αλευριού και τα καρύδια και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.


4. Βάλτε το μείγμα στην φόρμα και ψήστε το ψωμί σας για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό από πάνω και να ψηθεί καλά και στο εσωτερικό του. Αφήστε το να κρυώσει πριν σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου